Upplevelsebaserad undervisning med VR

RedboxVr används av lärare och elever

Varför VR i undervisningen?

Med VR kan ni jobba upplevelsebaserat. Se VR som ett verktyg som läraren kan använda för att skapa engagemang, kreativitet och djupare förståelse hos eleverna. Det gör det möjligt för eleverna att uppleva olika händelser och fenomen som om de var mitt i dem. Upplevelsen kan sedan fungera som en katalysator som hjälper eleverna att ta till sig och utveckla de kunskaper och förmågor ni arbetar med. Till exempel, eleverna ska öva på att diskutera på engelska kring ett visst ämne. Vissa elever ha många olika tankar kring detta, andra har svårt att komma på något att säga. Men genom att låta eleverna uppleva något relaterat till temat i VR-glasögonen kan detta trigga tankar och funderingar som gör det lättare att senare vara med i diskussionerna. Med andra ord, med VR kan ni skapa nya vägar och möjligheter till lärande som kan komplettera och kombineras med er ordinarie undervisning.  

Upplevelsebaserat

Upplev platser, händelser och fenomen tillsammans och använd dem som utgångspunkt i undervisningen.

w

Språkutvecklande

Trigga igång språket genom att använda VR som ett förstärkt bildstöd.

Engagerande

Engagera eleverna genom att låta dem uppleva saker som annars hade varit omöjligt.

Våra produkter för skola och företag

Pico_G3_VR_kit_5_användare

Pico G3 4K - 1 anv.

Pico_G3_VR_kit_5_användare

Pico G3 4K - 5 anv.

Pico_G3_Kit_10_användare

Pico G3 4K - 10 anv.

Pico_G3_Kit_15_användare

Pico G3 4K - 15 anv.

Pico-G3-30

Pico G3 4K - 30 anv.

Kompletta kit

RedBoxVR kit är en komplett lösning för VR-användning i klassrummet. I kiten ingår VR-glasögon, en lärarenhet, förvaringsväska och mjukvaran ExpeditionsPro. Med ExpeditionsPro kan läraren skapa och visa expeditioner bestående av 360-bilder till alla elever med VR-glassögon eller en mobiltelefon. Genom lärarenheten kan läraren guida eleverna genom expeditionerna. Lärarenheten och elevenheterna kopplas ihop via den inbyggda routern. Allt förvaras säkert och laddas i väskan så när det är dags för en ny expedition kan fokus ligga på att utforska nya expeditioner snarare än att få tekniken att fungera. Kräver inget internet för att fungera.

ExpeditionsPro

ExpeditionsPro är ett program där ni kan skapa guidade expeditioner i VR-världen. Ni väljer antingen en av de över 100 färdiga expeditionerna eller så skapar ni egna i ExpeditionsPro TourCreator. När ni har valt en expedition kan lärare eller elev, genom lärarenheten, visa expeditionen till alla VR-glasögon i klassrummet.

ExpeditionsPro gör det möjligt att styra och anpassa innehållet efter klassens behov och att som lärare ha möjlighet att guida eleverna genom VR-upplevelsen. Med ExpeditionsPro får ni en gemensam upplevelse att prata och diskutera om.

ExpeditionsPro i Burlövs kommun

Burlövs kommun har under flera år använt ExpeditionsPro tillsammans med analoga verktyg för att stötta elevernas språkutveckling. Här kan du läsa mer om hur de jobbar:

360° inspelningskit

Skapa eget VR-innehåll

Lägg till ett inspelningskit med Ricoh Theta 360° kamera för att enkelt skapa dina egna virtuella expeditioner med  ExpeditionsPro TourCreator.

Låt eleverna skapa eget VR-material och presentera för varandra. När du sparar i TourCreator kommer expeditionen automatiskt att läggas till under Mina Rundturer på ditt ExpeditionsPro-konto i lärarenheten eller i mobilen.

Vill du använda andra appar?

Inga problem! Med Picos VR-glasögon kan du även komma åt andra applikationer, till exempel GravitySketch, 3D Organon och MELScience. Du kan även komma åt webbaserat VR-innehåll såsom Youtube och ImmerseMe. Du kan enkelt ladda ner innehåll via PICO store eller föra över APKer eller 360°-bilder/filmer via USB.

När du köper ett VR-kit kommer enheterna färdigkonfigurerade med ArborXR. ArborXR är ett MDM-system där du via WiFi kan konfigurera enheterna och lägga in/ta bort appar och andra filer. Via ArborXR kan du även ställa in enheterna i kioskläge.

 

Kommer snart…

Videokonferenslösningar
MaxHub
Manuella stativ
BalanceBox
Motoriserade stativ
eBox
Portabel skärm
SideTrak
Mobilt stativ konferenskamera
YooCam
Dokumentkamera
HoverCam
eGlass den nya whiteboarden
HoverCam
Interaktivt golv
NetBoard Portable
VR-lösningar till skola
RedBoxVR
Hörlurar/headsets till skolan
AVID
Headsets till företag
VT Headsets
Laddvagnar och laddskåp
Parotec
Trådlös HDMI-transceiver
Beamio